Walnoten, kerstkaartjes en kastelen

Naarmate de ochtend overging in middag en we nog een aantal boodschappen te doen hadden werd al snel duidelijk dat we onze bestemming (Reims) niet meer zouden halen. Snel wat uiterst noodzakelijke inkopen gedaan: deurmat, fleecedeken met fluorescerende sterretjes en heel de rayon met kerstartikels afgedaan (help!)

Onderweg naar het postkantoor lag plots de weg bezaaid met walnoten! Stijn ging als een echte Tarzan te werk. Met een kort takje mepte hij de rijpe walnoten op Melissa en zijn hoofd. Maar door al dat heen en weer gespring was de eigenaar eens komen piepen. Hij vond het wel grappig en harkte snel alle noten die in zijn tuin lagen samen. Met een vriendelijke glimlach namen we enkele handjes vol noten aan over de haag. Btw ze zijn heel lekker!

Met een kleine omweg via Luxemburg (1.13 euro per liter diesel!) deden we een frietjes-pitstop in België. Jammer genoeg bakken die Walen er (letterlijk) weinig van. Naast een kerktoren overnacht die ons al van       ‘s morgens vroeg trakteerde op “prachtig” klokkenspel.

 

Onderweg richting Reims reden we langs Bouillon en zijn eens gaan kijken waar Godfried woonde. In Bouillon zelf is niet veel te beleven maar het kasteel is echt wel de moeite. Tijdens de klim naar boven sprong Melissa bijna van de berg toen ons pad dat van een slang (adder?) kruiste.

Nog nooit zo vrij kunnen rondlopen in een kasteel als in Bouillon. Wel gevaarlijk om in verloren te lopen, je komt vaak uit op een knooppunt waar wel 3 of 4 nieuwe gangen en trappen samenkomen. Voor de geïnteresseerden: we hebben het hele bezoek gefilmd, maar door de duizenden gangen en kamers is hij wat lang uitgevallen 😀

This Post Has 2 Comments

  1. Heel mooi, seffens krijgen we ook nog goesting!

  2. dat kasteel is idd wel geestig 😀 been there
    Heel de rayon met Kerstartikelen Stijn? I feel you!

Leave a Reply

Close Menu