Stijn Grylls

Boven La Rochelle ligt een gigantisch moerasgebied: de Marais Poitevin. Ook wel het “groene Venetië” genoemd door zijn labyrinth van smalle watergangen doorheen het moeras. We hebben nog net kunnen profiteren van een prachtige dag zon om het moeras met een bootje te verkennen.

We konden kiezen voor een gegidste boottocht of er zelf op uit trekken gewapend met een plannetje van de duizenden watergangen. Uiteraard zijn we voor de tweede keuze gegaan en er met onze tweetjes in een kano 4 uur op uitgetrokken. We hebben ons die keuze slechts twee maal zwaar beklaagd.

De naam “groen Venetië” is zeker niet gestolen. De landschappen waar we door zijn gevaren waren in een woord: prachtig. Ongerepte natuur, veel watervogels, vissen en zelfs slangen (deze keer een echte, geen adder!). Tijdens een rustpauze met een flesje Cava (ja we doen alles in stijl 😉 ) op het water hebben we het helemaal tot ons kunnen nemen.

Helaas zijn niet alle watergangen even goed bevaarbaar en hebben we ons een paar keer misvaren door versperde banen en veel te nauwe gangen waar de spinnen letterlijk uit de bomen op ons vielen. Die laatste ervaring staat voor altijd in Melissa’s geheugen gegrift. Maar eind goed al goed, we waren net op tijd terug binnen, en het was met veel voorsprong de mooiste boottocht ooit. Hier kan de Lesse of de Semois niet aan tippen!

This Post Has 5 Comments

  1. Leuke dingen voor de mensen, we krijgen ook jeuk.

  2. Leuke dingen voor de mensen, we krijgen ook al jeuk en goedsting

  3. Geniaal, Leuk jullie nog eens te zien. 😉

  4. Ieuw spinnen! Dan had ik liever tss de slangen gezwommen

Leave a Reply

Close Menu