Spanning in Spanje!

We dachten, YES we zijn ervan af de mobilehome is gerepareerd, de garage gaat nog vlug een testrit maken en we kunnen verder richting Portugal! Helaas, niets is minder waar, na 10 minuutjes komt de enige engelstalige van de garage binnen en vraagt of we even kunnen meekomen. Mijn eerste gedachte was dat ze ergens tegen gereden zijn, maar blijkbaar heeft de politie hun tegengehouden. Na wat discussie met de papieren blijkt dat onze keuring twee weken geleden verlopen is (enorm dom van ons, maar we zaten al ver in Frankrijk toen we beseften dat we niet op tijd in België gingen zijn voor de herkeuring). Tweehonderd euro boete en wegslepen of 100 euro indien ter plekke cash betaald. Niet veel keuze, dus de politie in burger maar betaald. Nu vonden we dat eerst wel heel verdacht, in 10 jaar nooit tegengehouden geweest en zij rijden er 100 meter mee en knal, politie in burger. Maar onze vermoedens dat ze allemaal wat onder 1 hoedje spelen was snel weg toen ze van de garage uit ons 100 euro (de boete) korting gaven op onze factuur.

Onderweg naar Lissabon hielden we halt in een klein stadje “Trujillo”, vlak naast een oude arena voor stierengevechten. Het was al donker maar we hadden een kasteel op de berg zien staan, dus besloten we het stadje de volgende morgen snel te bezoeken voor we verder reden. Trujillo is echt een typisch Spaans stadje waar er niet zoveel toerisme is. We wandelden het stadje binnen en kwamen toe op de wekelijkse markt. Duidelijk geen grote winkels in de buurt want iedereen was druk bezig grote inkopen te doen. Het stadje zelf is een wirwar aan kleine smalle straatjes waar het serieus manoeuvreren is met de auto. Vanop place mayor zagen we boven ons een kasteel uittorenen. Daar hadden we een prachtig uitzicht op de omgeving.

Het was een fijne break na al dat rijden maar we moesten verder want Stijn had een vliegtuig te halen binnen twee dagen … Het rijden zelf is extra spannend nu, want blijkbaar gaan we telkens als we tegengehouden worden die boete terug moeten betalen. Dus elke keer als we langs een politiecontrole rijden knijpen we onze billen wat samen :s Ik moet je niet vertellen wat er men onze gezamelijke hartslag gebeurde toen er een politiewagen met loeiende sirene een tankstation, waar we stonden te tanken, kwam opgescheurd. Blijkbaar voor een camion te controleren, maar toch, een ding is zeker: vanaf nu gaan we tijdig naar de keuring 😀

Leave a Reply

Close Menu