Pijn bij het Guggenheim

Toen we naar Bilbao reden, viel het op dat de omgeving hier enorm heuvelachtig is. Laat dat nu net het favoriete landschap van Stijn zijn om in te rijden (niet dus). Na veel gekreun en geblaas van Stijn in de kleine straatjes 15% omhoog, kwamen we aan op de parking. Het leek een beetje een vreemde buurt maar kom, we begonnen de tocht naar beneden richting stad. Daar vonden we de start van de nachtmarathon die die avond plaats vond. We gingen picknicken in het park en daar begon Stijn zich toch zorgen te maken over de veiligheid van de mobilehome. Hij vertrouwde het niet (ja Praag zit er nog steeds diep in) en wilde terug naar de mobilehome. Hij vond het zonde als we beiden zouden teruggaan na al die moeite om er te geraken dus ging Melissa verder richting Guggenheim. Melissa kan alleen maar zeggen dat het Guggenheim een aanrader is. Zowel de binnenkant als de buitenkant zijn echt schitterend om naar te kijken. En ze had zelfs een meevaller: aangezien die zaterdag het museum zijn 21ste verjaardag vierde, was de toegang zelfs gratis! WIN voor haar 🙂

Na het bezoek keerde Melissa met de nodige moeite terug: de nachtmarathon was begonnen en daar kwam nogal een bende volk naar kijken 🙂 Eerst een hoop geploeter door al het volk, en dan de steile klim bergop naar de parking. Aangekomen bij de mobilehome had Stijn weer vanalles zitten maken (LEDjes enzo) dus ook hij was tevreden over zijn namiddag.

Omdat we de parking nog steeds niet vertrouwden, reden we naar een andere parking via onze app. Een toffe en fijne plek en we zagen dat het goed was. Stijn begon aan het eten… en toen voltrok zich de ramp…
Om de drie-jarige Margot te quoten: “Stijn heeft op zijn voetje gekookt”. Bij het afgieten van de aardappelen goot Stijn het kookwater in zijn schoen. Eerst dachten we nog dat het wel meeviel. We staken zijn voet in een emmer water terwijl we de rest van het eten klaarmaakten. Maar na 20 minuten waren de blaren (en de pijn!!!) komen opzetten en zag het er plots een stuk ernstiger uit. We zijn toen in volle vaart met blote pijnlijke voeten naar een apotheker gereden (het was toen al kwart voor 10 uur ‘s avonds) om daar flammazine te kopen. De volgende dag kon hij bijna niet wandelen. Dus hebben we er een kalm dagje van gemaakt in het plaatselijke parkje met gezelschapspelletjes en cava.

We hebben toch een paar dagen gewacht voor Stijn zich klaar voelde om te wandelen. We zijn toen richting het strand gereden en daar had Stijn natuurlijk enorme hartzeer omdat hij zijn wetsuit niet kon testen op een van de bekendste surfspots van Spanje. We zijn door het dorpje gewandeld en surfschoenen gekocht zodat hij zo snel mogelijk weer aan zijn surfavontuur kan beginnen.

De dag daarna zijn we samen naar Bilbao getrokken, de eerste stad met zo’n gigantische office de tourisme dat je er wachtnummertjes moet trekken. Doorheen de oude stad kwamen we de bibliotheek tegen: een knap gebouw met fantastische ruimtes waar de nieuwe bib van Gent jaloers op zou zijn. We wandelden richting Guggenheim omdat Stijn toch de buitenkant moest gezien hebben. Voor het museum staat ook een iconisch kunstwerk van Jeff Koons: een gigantische puppy die elke zomer en winter een nieuwe bloemenvacht krijgt. Heel knap om te zien maar dat hebben we van horen zeggen want bij aankomst zagen we alleen maar stellingen omdat hij zijn wintervacht kreeg. Melissa was lichtjes ontroostbaar :'(

Doe de hanendans!

Doe de lamadans!

Bilbao is ook een heus shoppingsmekka! Dus is Melissa nog eens een namiddagje er alleen op uit getrokken en heeft Stijn ondertussen de laatste hand aan de ledverlichting gelegd. Als Melissa heel even eerlijk is zal ze moeten toegeven dat ze er ook deels alleen is op uit getrokken om niet meer naast Stijn zijn fantastische teenslippercombo met 1 sok (verbrande voet) en 1 blote voet te moeten lopen.

This Post Has 2 Comments

  1. Prachtig he behalve dat voetje niet voor herhaling vatbaar!!

  2. Doe zo verder, dan weten wij waar we ook moeten passeren binnen enkele jaren. Jullie zien het in het echt, ik ken het van prentjes in boekjes.

Leave a Reply

Close Menu