Op naar het strand!

Om nog het beste te halen uit de twee dagen stralende zon zijn we na onze kanotocht van vier uur met pijnlijke spieren nog richting La Rochelle vertrokken. Het begon al te schemeren maar we waren heel blij voor het eerst de zee te zien … Tot zo ver voor ons initieel plan om naar Spanje te rijden via de volledige kust van Frankrijk. Op een honderd kilometer van de grens is het ons dus eindelijk gelukt.

Ondertussen waren we wel al gewoon dat grote Franse steden 2km buiten de stadskern plots veranderen in uitgestrekte landbouwgrond en kleine dorpjes waar we gezellig in kunnen overnachten. Bij La Rochelle was dat toch wat anders, de buitenwijken waren effectief verstedelijkt met hier en daar een sketchy zigeuner trailerpark (we voelde ons niet geroepen daar te gaan bijstaan). We hebben tot even na zonsondergang mogen rondrijden voor een plekje dat aan onze verwachtingen voldeed. Helaas hebben we dat niet gevonden 🙁 Plekje 1 was perfect, maar een madammetje met 6 flessen wijn in haar armen geklemd kwam ons subtiel vragen om ergens anders te staan (we mochten daar staan maar goed …). Plekje 2 in een woonwijk was uiteindelijk te scheef, plekje 3 aan de overkant van de straat leek goed, maar Melissa zag glasscherven. Plekje 4 was aan een sportcentrum maar bij het parkeren kwamen de takken van de bomen op de zonnepanelen krassen dus op naar plekje 5: een zo goed als lege parking van een appartementsblok en pizzeria. Veel lawaai s’nachts maar eind goed al goed. 

In La Rochelle zelf zijn we in het Nederlands geholpen in l’office de tourisme en zijn we aan onze wandeling van 3 uur begonnen. Het is een hele mooie havenstad met 3 oude torens langs het water (koninklijk verblijf, gevangenis en de enige overgebleven oude vuurtoren aan de Atlantische kust). Je kan er gezellig wandelen in de kleine straatjes en het heeft een heel Zuiders gevoel. Er was een klein strandje, maar gezien we geen zwemkledij meehadden met de fiets hebben we toch maar gepast. We hebben dan langs de kade gezeten en gekeken hoe de bootjes in en uit de haven voeren. Een heel aangename verrassing was de mini-dierentuin aan de rand van de stad in een park.

Gezellig marktje

Het enige gratis publieke toilet van La Rochelle

This Post Has One Comment

  1. Als ik met pensioen ben dan……….

Leave a Reply

Close Menu