Melissa D’Arc

We hebben lang moeten rondrijden aan de rand van Orléans om een overnachtingsplekje te vinden: veel smalle straten en “prive wijken”, maar na een goed half uur toch een leuk plekje gevonden. Spannend, de volgende dag met de fiets naar Orléans, de verwachtingen zijn hoog!

Na wat lichte motregen op de fiets komen we aan in het hart van Orléans: de kathedraal. Zeer imposant en enorm hoog vanbinnen, maar bij deze was de enige grote bezienswaardigheid die Orléans te bieden heeft wel achter de rug. Het moet gezegd worden: initieel waren we wat teleurgesteld over de vierde grootste stad van Frankrijk. Het hele “historisch gedeelte” op ons plannetje was wat magertjes. Wel leuke winkeltjes, en uiteraard heel de stad bezaaid met referenties naar Jeanne D’Arc. Twee locals hebben ons nog wat rondgewezen, maar meer van hetzelfde.

De strandstoelbanken naast de Loire (die absurd laag stond) waren wel een ideale picknick plek. Daarna zijn we het noordelijke gedeelte gaan verkennen en dat heeft wel veel goedgemaakt. Mooie gebouwen, pleintjes en boulevards.

Wie doet de beste Jeanne D'Arc?

Melissa te paard

This Post Has One Comment

  1. Melissa doet het beste Jeane D’arck

Leave a Reply

Close Menu