Fort Boyard-oesters

‘s Avonds laat zijn we vertrokken uit La Rochelle richting Bordeaux toen we plots een bordje tegenkwamen langs de kant van de baan “Panorama Fort Boyard”. Melissa schreeuwde luidkeels al wijzend “FORT BOYARD!!!” terwijl Stijn (die niet weet wat Fort Boyard is) van de initiĆ«le schrik probeerde te herstellen en de mobilehome op de baan probeerde te houden. Na een korte uitleg over tijgers, dwergen en sleutels beslisten we om de volgende afrit te nemen richting het mythische Fort Boyard. We zijn naar het uiterste punt van Fouras gereden, waar het fort plots in de verte opdoemde. Jammer genoeg staat het fort 13 km van de kustlijn, dus konden we het maar vanop een afstand bewonderen. Het begon ook al laat te worden, dus beslisten we om in het plaatselijke dorpje te overnachten.

De volgende morgen dachten we een wandeling te maken, die een stuk langer uitgevallen is dan gepland :). We liepen langs de kustlijn en Stijn had het fantastische idee om ons avondeten te vangen in de vorm van schelpdieren. Na een uur zoeken had hij al 5 venusschelpjes gevonden…. Toen we ze uiteindelijk openwrikten, bleek er alleen maar zand in te zitten :D. Gelukkig vonden we even later twee oesters… In het filmpje hieronder kan je zien wat er van gekomen is.

Stijn dacht dat we een fortuin aan oesters hadden gevonden, maar blijkbaar verkopen ze die hier spotgoedkoop in kleine kraampjes langs de baan. We hebben er zes gekocht voor 1,70 euro šŸ˜® Met wat brood en boter later opgegeten, maar we waren het er over eens: oesters zijn en blijven ons ding niet. Bij deze hebben we dan alles gezien wat Fouras te bieden had dus zijn we vertrokken in de gietende regen naar Bordeaux.

This Post Has One Comment

  1. Jullie moeten leren wachten op parels

Leave a Reply

Close Menu